Skip to main content

Meer informatie over POI

Overige informatieve websites over POI

Wij kunnen ons voorstellen dat het moeilijk is om informatie te vinden over POI. Wellicht kunnen onderstaande sites helpen.

De Gyneacoloog

Op De Gyneacoloog vind je informatie over gynaecologische aandoeningen. Op deze pagina worden alle onderwerpen per thema weergegeven. Als je op het onderwerp klikt, kom je de verschillende situaties tegen die bij dat onderwerp horen.
Het overzicht op deze pagina kun je ook uitprinten. Dit kan door onderaan de pagina, onder het kopje ‘Deel deze pagina’, op de printknop te klikken.
Nog niet alle onderwerpen zijn op deze website opgenomen. Regelmatig zullen nieuwe thema’s en onderwerpen worden toegevoegd.

Stichting Bekkenbodem4All

Stichting Bekkenbodem4All is een patiëntenorganisatie voor vrouwen, mannen en kinderen met tijdelijke en chronische klachten en aandoeningen in de bekkenbodem, het gebied ‘tussen de navel en het kruis’. Ook zijn we er voor vrouwen met gynaecologische aandoeningen. In totaal zijn er meer dan een miljoen mensen die hiermee te maken hebben.

Vrouwenindeovergang.nl

De website Vrouwenindeovergang.nl is een onafhankelijk platform dat up-to-date informatie geeft over de overgang. Zij geven je via dit platform juiste en wetenschappelijk onderbouwde informatie op het gebied van klachten en behandelmogelijkheden betreffende de overgang.

Dutch Menopause Society

Op de site van DMS (Dutch Menopause Society) vind je alle informatie die je nodig hebt voor optimale zorg voor vrouwen in de overgang. Actuele richtlijnen en protocollen, maar ook het laatste nieuws!

Overgangsconsulente.com

De Overgangsconsulenten van de VVOC (vereniging verpleegkundig overgangsconsultenten) zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom wetenschappelijk onderbouwde begeleiding van overgangsklachten door het volgen van geaccrediteerde bijscholingen. Bij medische vragen en ontwikkelingen binnen hun vakgebied worden zij ondersteund door de Gynaecologen van de Dutch Menopause Society (DMS) en de Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie (NVOG).

Wil jij ons helpen als platform te groeien?

Ben je een lotgenoot of net zoals velen geschrokken van de impact en wil je een steentje bijdragen aan ons platform? Op verschillende manieren kun jij ons ondersteunen, alles wordt gewaardeerd.

Heb je vragen of suggesties? Ook dan is het zeker waardevol voor ons om dit te horen.

Neem contact op

Hoe je ons kunt steunen?

  • Jouw verhaal of ervaring met ons delen.
  • Ons volgens op de socials.
  • Het boek over de overgang aanschaffen.
  • Doneren via onze donatie module.
Bekijk de mogelijkheden