Skip to main content
Leven Met POI verhaal Lotgenoot

Willeke Dikland

Lotgenoot Leven Met POI en oprichtster van Jonge vrouwen in de overgang

Op mijn 30e kreeg ik klachten waarvan gedacht werd dat het de vervroegde overgang zou kunnen zijn.

Ik zat op dat moment midden in een vruchtbaarheidsbehandeling via het ziekenhuis. De klachten zouden ook kunnen komen door het gebruik van hormonen tijdens deze behandeling. Ik wilde zo graag kinderen en er waren nog opties te onderzoeken. Het doel was om zwanger te worden. Daarom duwde ik de gedachte van de vervroegde overgang weg. En liet het er eerst bij. Het was te schokkend voor mij.

4 Jaar lang liep ik rond met klachten die ik ook zag bij mijn oudere vrouwelijke collega’s. Ik schaamde me er voor en voelde me een soort alien. Het gevoel een oude vrouw te zijn in een jong lichaam maakte dat ik van binnen langzaam doodging. Toen de definitieve diagnose van POI kwam, viel ik in een diep gat. Ik had het gevoel mijn vrouwelijkheid kwijt te zijn en miste de aansluiting met mijn leeftijdsgenoten. Niemand begreep mij. Ik voelde me hierdoor eenzaam.
Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik besefte dat ik een keuze moest maken; van binnen langzaam doodgaan en denken dat mijn leven “voorbij” was of hulp zoeken en mezelf op de rit krijgen.

Ik koos het laatste omdat ik mezelf weer wilde terug vinden. Het sprankje levenslust en -vreugde wat nog over was in mij wilde er voor gaan. Toen ben ik zelf hulp gaan vinden die bij mij paste. Na een lange weg van vallen en opstaan heb ik mijn acceptatie gevonden in het helingsproces. Ik heb diep moeten gaan om te bereiken wie ik nu ben. Ik kan oprecht zeggen dat ik mijn geluk in het leven terug heb gevonden. Nu weet ik ook dat er een goed en vervullend leven mogelijk is zonder kinderen en met POI.

Door mijn eigen worsteling met de diagnose POI ben ik er achter gekomen dat ik andere vrouwen kan ondersteunen en begeleiden in hun mentale proces van heling bij de vervroegde overgang. Het voelt als mijn missie for life om zoveel mogelijk jonge vrouwen te helpen die mentaal vastlopen. Zodat zij ook het geluk weer kunnen vinden in hun leven. Dat gun ik iedereen.

NOTE: Leven Met POI maakt geen reclame, maar deelt informatie die vrouwen met POI wellicht kunnen helpen. Wil je weten hoe Willeke andere vrouwen ondersteunt neem dan een kijkje op haar website.

Willeke Dikland - 40 jaar

Ingezonden per mail

Wil jij ons helpen als platform te groeien?

Wil jij ook je verhaal kwijt, of ken je iemand in je omgeving die graag in contact wil komen met lotgenoten neem dan contact met ons op. Dit kan via het formulier op onze website of een mail te sturen naar info@levenmetpoi.nl