Skip to main content

Anne

Lotgenoot POI

Lieve vrouw, net als jij kreeg ik veel te vroeg (ik was 28) te horen dat ik in de vervroegde overgang was. Ik kreeg de diagnose en werd toen het ziekenhuis uit gebonjourd. Niets over hormoontherapie, niets over een kinderwens, niets over de psychische impact. Ik was verbouwereerd. En nu?

Ik ben zelf aan de slag gegaan met zorgen dat ik een goede gynaecoloog vond, in therapie ging, etc. Ik kreeg wel hormoontherapie maar vond dat dat nog niet genoeg deed. Ik voelde me nog steeds sh*t. Ik dacht: Er is vast meer dat je voor jezelf kunt doen om je lichaam (en geest) te ondersteunen. Of dat nou is bij klachten van de overgang, of een evt. zwangerschap(straject).

Ik volgde de opleiding Trainer Hormoonfactor en mijn ogen gingen open. Wat kun je met leefstijl ontzettend veel voor jezelf doen! Ik leerde ook dat de overgang voor meer hormoondisbalansen kan zorgen EN hoe je met leefstijl daarin iets kan doen. Zoveel informatie, waarom leert niemand je dat? Waarom weten artsen dat niet?

Ik wil mensen hiermee helpen, dat voelde ik direct. Want je kunt je zo verloren voelen, alleen, maar ook ‘overgelaten’ aan de medische molen. Ik ken natuurlijk alleen mijn eigen verhaal en behoeften daarin, en middels een anonieme vragenlijst (17 vragen) wil ik graag meer inzicht krijgen in waar andere vrouwen in de vervroegde overgang tegenaan lopen. Met jouw openheid en tijd hoop ik meer vrouwen goed te kunnen helpen. Bijvoorbeeld door het schrijven van artikelen over bepaalde onderwerpen. De enquête is anoniem, ik verzamel dus ook geen e-mailadressen. Als je nog vragen aan mij hebt kun je me altijd mailen op a.cn.nieuwenhuizen@gmail.com of me een berichtje sturen op Facebook.

Ik zou ook heel graag een paar dames 1-op-1 spreken om wat dieper op de materie in te gaan. Wil je wat uitgebreider met me spreken over waar je tegenaanloopt, stuur me dan een DM (ik probeer je niets te verkopen, het is alleen als input om anderen te helpen).

Wil je meedoen klik dan hier voor de vragenlijst

Alvast heel veel dank.

P.S.: Ik kan in deze groep evt. ook wat gegevens terugkoppelen (anoniem uiteraard). Kreeg van een paar dames te horen dat ze dat wel interessant zouden vinden.

Anne

Ingezonden per mail

Wil jij ons helpen als platform te groeien?

Wil jij ook je verhaal kwijt, of ken je iemand in je omgeving die graag in contact wil komen met lotgenoten neem dan contact met ons op. Dit kan via het formulier op onze website of een mail te sturen naar info@levenmetpoi.nl