Skip to main content

Na een lange zoektocht van 3,5 jaar kreeg ik eindelijk de diagnose dat ik in de vervroegde overgang (POI) zit, wat werd vastgesteld in 2021.

Mijn naam is Lotte van de Wert, 28 jaar en ik ben de oprichtster en drijvende kracht achter fit in de overgang. Ik wil graag mijn persoonlijke verhaal met je delen en laten zien hoe mijn eigen ervaringen hebben geleid tot de oprichting van dit bedrijf.

Ongeveer 4,5 jaar geleden begon ik hevige overgangsklachten te ervaren. Het was een verwarrende en frustrerende periode, omdat ik niet begreep wat er met mijn lichaam gebeurde. Helaas werd mijn zoektocht bemoeilijkt door een medische fout in 2018, wat leidde tot vertraging en onzekerheid in het vinden van de juiste diagnose. Dit was een emotionele en uitdagende periode, maar ik bleef volhouden in mijn zoektocht naar antwoorden en oplossingen.

Na een lange zoektocht van 3,5 jaar kreeg ik eindelijk de diagnose dat ik in de vervroegde overgang (POI) zit, wat werd vastgesteld in 2021. Hoewel het nieuws op dat moment emotioneel en overweldigend was, voelde het ook als een opluchting om eindelijk een antwoord te hebben op de vraag die mij al die tijd bezighield: “Wat is er mis met mij?”

Een van de meest pijnlijke aspecten en moeilijkste uitdagingen waar ik mee heb moeten omgaan, is de eenzame zoektocht van 3,5 jaar. Het is moeilijk te accepteren dat deze zoektocht niet nodig was geweest als de medische fout in 2018 niet was gemaakt. Ik kan niet ontkennen dat deze periode een zware last met zich heeft meegebracht. Desondanks heeft deze tijd van worsteling en onzekerheid me gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Daarnaast ervaar ik het afscheid nemen van mijn vruchtbaarheid als bijzonder moeilijk. Het besef dat zwanger worden nu een wonder zal moeten zijn en dat het krijgen van een biologisch kindje wellicht niet binnen mijn bereik ligt, is een diep persoonlijk verlies dat me raakt. Deze gevoelens blijven aanwezig, samen met dat kleine beetje hoop voor wat de toekomst kan brengen. Het is een proces waarin ik zal moeten leren omgaan met deze emoties en mijn nieuwe realiteit moet accepteren.

Eind 2022 besloot ik me volledig te richten op mijn herstel en het begrijpen van mijn lichaam. Ik stond voor de uitdaging om te leren omgaan met mijn overgangsklachten, maar ik wist niet waar te beginnen. Terwijl ik worstelde met een depressie, opvliegers, stemmingswisselingen en vermoeidheid, merkte ik ook dat mijn gewicht begon toe te nemen. Wat mijn frustratie alleen maar vergrootte.

Vastberaden om een oplossing te vinden, besloot ik studies te volgen en succesvol af te ronden als voedingsdeskundige en gespecialiseerde voedingsdeskundige in de overgang. Daarnaast heb ik talloze boeken gelezen over het veranderen van mindset en heb ik begeleiding gekregen van mijn medisch psycholoog. Ik ontdekte ook meditatie, wat een waardevolle aanvulling bleek te zijn. Ik gebruikte alle kennis die ik had opgedaan tijdens mijn eerdere studie sportkunde en de minor ondernemen, en bundelde deze in één krachtig geheel. Het is uit deze passie en persoonlijke ervaringen dat “FIT IN DE OVERGANG” is ontstaan.

Ik geloof sterk in de kracht van voeding, beweging en mentale gezondheid om ons welzijn te verbeteren, ongeacht de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden. Mijn doel is om anderen te begeleiden en te inspireren op hun eigen gezondheidsreis, en hen te voorzien van de kennis en tools die ik zelf heb verworven.

Ondanks dat mijn toekomstbeeld compleet anders was, haal ik nu kracht uit dit platform en voel ik weer enthousiasme voor wat er na morgen komt.

Lotte de Wert - 28 jaar

Ingezonden per mail

Wil jij ons helpen als platform te groeien?

Wil jij ook je verhaal kwijt, of ken je iemand in je omgeving die graag in contact wil komen met lotgenoten neem dan contact met ons op. Dit kan via het formulier op onze website of een mail te sturen naar info@levenmetpoi.nl