Skip to main content
Leven-Met-POI-Melissa

Melissa

Mede oprichter Leven Met POI

Lieve lezer(es),
Na een koude nieuwjaarsduik en de intentie om dit jaar zo positief mogelijk in te stappen, voel ik ook langzaam de neiging naar somberheid en het vervallen in oude patronen aan mij trekken. Vorig jaar begon dit gevoel veel eerder aan mij te knagen en ik had de stille hoop dat het dit jaar zou uitblijven. Helaas, ook met goede intenties blijft het niet altijd uit.

Gelukkig herken ik het tijdig, maar ik vind het (vooral in de vakantie zonder vast ritme) erg lastig om er niet aan toe te geven. Zelf heb ik dit jarenlang wél gedaan, en angst in zo’n beetje mijn trouwste compagnon geworden. Hoe murw dit ook klinkt, het geeft mij een veilig gevoel. Ik kén dit gevoel immers maar al te goed.
Zo schreef ik begin vorig jaar dit gedicht, want zó voelt angst voor mij. Als een deken die mij beschermt tegen de grote, boze wereld maar tegelijkertijd ook alles van mij afpakt. Het kost man en macht om dit gevoel dan ook met een strenge stem toe te spreken en het tegen te gaan.
Vanmiddag ga ik naar vriendinnen toe. Het liefste zeg ik af en blijf ik op de bank Netflixen. Niet omdat ik ze niet wil zien, maar de gedachte aan gezellig doen en mijn energie ergens in te steken doet het angstzweet al uitbreken. Ik weet echter dat dit reden is om juist wél te gaan, maar man oh man wat kost het moeite. Ik zie tegelijkertijd op tegen volgende week, wanneer het werkleven weer begint omdat ik de energie gewoonweg niet meer heb. Aan de andere kant gaat ritme en het zien van mensen mij weer energie geven om door te pakken en dit gevoel achter mij te laten.
En zo zijn dagen zoals deze voor mij een continue dans tussen doorgaan en willen stoppen. Ze zeggen wel eens “it takes two to tango”: ik en mijn angsten zitten in een dans die eeuwig lijkt te duren, maar gelukkig speelt er prachtige muziek en ook de meest intense dansen kennen een sluitstuk. Ik ga vanmiddag lekker theeleuten met mijn vrienden, en morgen is er weer een dag.
Liefs, Mel (Leven Met POI / @mel_en_de_menopauze)
Melissa, Bestuurslid Leven Met POI

Wil jij ons helpen als platform te groeien?

Wil jij ook je verhaal kwijt, of ken je iemand in je omgeving die graag in contact wil komen met lotgenoten neem dan contact met ons op. Dit kan via het formulier op onze website of een mail te sturen naar info@levenmetpoi.nl