Skip to main content
Leven-Met-POI-Melissa

Melissa

Mede oprichter, content maker en lotgenoot

Sinds een paar weken heb ik het ouderlijk nest verlaten.

Okay, ik type dit nu vanuit dat bovengenoemde ouderlijk huis en zit hier elke dag aan de koffie, maar dat houden we even terzijde. Waar ik vorig jaar bij de psycholoog huilend in de stoel zat, omdat ik mij net een klein en afhankelijk meisje voelde, lag ik opeens huilend naast mijn ouders omdat ik opeens had wat ik zo graag wilde. Ik was bang het niet te kunnen, zeker na de mentaal zware afgelopen jaren. Het bracht verantwoordelijkheid en veel verandering met zich mee en ik dacht het niet aan te kunnen. Ik wilde niet, maar mijn ouders zagen (veel beter dan ik) in dat dit een kans was. “Bewijs het nou aan jezelf, je kan dit”.

Ook op werkgebied zou het veel verandering teweegbrengen. Al 8 jaar werk ik met hart en ziel bij de lokale dorpsbioscoop, míj́n biosje, mijn tweede thuis. Waar mijn collega’s meer familie zijn en waar ik het reilen en zeilen kan dromen. Vertrouwd. Echter een huis betekend ook een stuk meer vaste lasten die ik niet enkel zou kunnen dragen met mijn avondwerk in de bioscoop. Ik moest verder kijken. Niet alleen daarvoor, maar ook omdat na 8 jaar de uitdaging veranderde. Elke avond is anders, ja, maar ook dat went tot op zekere hoogte. Ik voel dat dit mijn moment is om nieuwe uitdagingen te zoeken en deze aan te gaan. Zou ik dit niet nu doen, dan zou de stap alleen maar moeilijker worden: de drempel alleen maar hoger.

Zoveel verandering in één. Ik heb drie weken zo in de knoop gezeten. Ik dacht op voorhand dat het mij niet zou lukken. Echter, drie gesprekken later en er loert opeens een kans naar mij. Vanmiddag wordt er contact opgenomen met mij door de HR envkan ik voorzichtig zeggen dat het gelukt is. Een prachtige baan met intense uitdaging, nieuwe collega’s en een mega dynamische werkomgeving. Ben ik bang? Hell yeah. Ben ik excited? Ja! Ik zie kracht in mijn woorden en denk iedere dag een stuk meer naar het positieve. Niet “kan ik dit wel?” maar juist “wat een kans voor mij om te groeien en te leren”. Nu daag ik mijzelf uit en verbaas ik mij over wat ik allemaal kan. Als ik het kan, kan iedereen het!

Liefs Melissa

Wil jij ons helpen als platform te groeien?

Wil jij ook je verhaal kwijt, of ken je iemand in je omgeving die graag in contact wil komen met lotgenoten neem dan contact met ons op. Dit kan via het formulier op onze website of een mail te sturen naar info@levenmetpoi.nl